OBIADY
JADŁOSPIS „Zerówka” 1
|
Śniadanie |
Waga |
Obiad |
Waga |
Podwieczorek |
Waga |
PONIEDZIAŁEK 27-09-2021 |
Kasza manna na mleku 2,7 Chleb zwykły 2,4,7 Jajecznica 4,7 Szczypiorek Masło 7 Herbata owocowa nisko słodzona (2,4,7) |
150ml 40g 40g 1g 1g 200ml |
Zraz po sieradzku 1,2,4,7 Ziemniaki Surówka Sos Kompot (1,2,4,7) |
50g 100g 50g 50g 150ml |
Jogurt owocowy 7 Owoc
|
50g 50g
|
WTOREK 28-09-2021 |
Płatki owsiane na mleku 2,7 Chleb ziarnisty 2,4,7 Ser gouda 7 Sałata Masło 7 Herbata nisko słodzona (2,4,7) |
150ml 50g 10g 2g 1g 200ml |
Nuggetsy drobiowe w panierce z bułki tartej 1,2,4,7,9 Ziemniaki Fasolka Kompot (1,2,4,7,9) |
60g 100g 50g 150ml |
Budyń gęsty 7 Jabłko
|
100g 50g
|
ŚRODA 29-09-2021 |
Zacierki na mleku 2,7 Chleb zwykły 2,4,7 Szynka drobiowa 1,6,9 Pomidor Masło7 Kawa zbożowa7 (1,2,7,9) |
150ml 40g 15g 5g 1g 150ml |
Zupa ogórkowa z pieczywem 1,2,7,9 Bułeczka słodka (1,2,7,9) |
200ml 1 szt.
|
Galaretka owocowa z bananami Biszkopt 2,4,7 (1,2,4,7) |
150g 20g
|
CZWARTEK 30-09-2021 |
Ryż na mleku7 Chleb ziarnisty 2,4,7 Pasta pomidorowa z ciecierzycą i koprem Masło 7 Herbata owocowa nisko słodzona (2,4,7) |
150ml 40g 20g 1g 150ml |
Potrawka z kurczaka 1,2,7 Makaron 2,4 Sos jasny z warzywami 1,2,7 Napój owocowy (1,2,4,7) |
60g 70g 40g
|
Angielka 2,7 Masło 7 Dżem owocowy Arbuz (2,7) |
30g 5g 5g 100g
|
PIĄTEK 01-10-2021 |
Płatki kukurydziane z mlekiem 2,7 Chleb zwykły 2,4,7 Ser biały-twarożek 7 Masło7 Rzodkiewka Herbata nisko słodzona (2,4,7) |
30g/150ml 40g 30g 1g 5g 200ml |
Pierogi z mięsem 1,2,4,7,9 Okrasa boczkowa Surówka 7 Kompot (1,2,4,7,9) |
3 szt. 5g 80g 150ml |
Bagietka 2,7 Pasta z makreli Natka pietruszki Owoc (2,4,7) |
40g 20g 1g 50g
|
Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży
Alergeny w żywności:
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
- seler, 2. gluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta
Art. 22. Żłobek i klub dziecięcy zapewniają przebywającym w nim dzieciom wyżywienie zgodne z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, opracowywanych przez Instytut Żywności i Żywienia
im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie.
JADŁOSPIS „Szkoła Gminna” 1
Obiad |
|
PONIEDZIAŁEK 27-09-2021 |
Zraz po sieradzku z sosem, ziemniaki surówka, kompot (1,2,4,7,9) |
WTOREK 28-09-2021 |
Nuggetsy drobiowe, ziemniaki fasolka, kompot (1,2,4,7) |
ŚRODA 29-09-2021 |
Zupa ogórkowa, pieczywo, bułeczka słodka (1,2,4,7) |
CZWARTEK 30-09-2021 |
Potrawka z kurczaka z sosem warzywnym, makaron, Napój owocowy (2,4,7) |
PIĄTEK 01-10-2021 |
Pierogi z mięsem i okrasą boczkową, surówka, kompot (1,2,4,5,7) |
Jadłospis sporządzono na podst. zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży
Alergeny w żywności: Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał.II
1. seler, 2.glluten, 3. skorupiaki, 4. jaja, 5. ryby, 6. łubin, 7. mleko i jego przetwory, 8. mięczaki i małże, 9. gorczyca musztarda, 10. orzechy, 11. orzeszki ziemne, 12. ziarna sezamu, 13. soja, 14. dwutlenek siarki. Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta.
Art. 22. Żłobek i klub dziecięcy zapewniają przebywającym w nim dzieciom wyżywienie zgodne z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, opracowywanych przez Instytut Żywności i Żywienia
im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie.